آسا وکیل - قبول وکالت - مشاوره حقوقی

در این وبلاگ نکات حقوقی گفته می شود.

آسا وکیل - قبول وکالت - مشاوره حقوقی

در این وبلاگ نکات حقوقی گفته می شود.

در این وبلاگ قصد داریم تا مهم ترین نکات در زمینه انواع دعاوی حقوقی را مطرح کنیم.

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

وکیل رابطه نامشروع در مشهد در چه شرایطی می تواند به شما کمک کند؟!!! به عنوان اولین مقاله از دعاوی کیفری، قصد دارم به داغ ترین نکاتی که در زمینه رابطه نامشروع وجود دارد اشاره کنم. تمام مباحث مطرح شده در این مقاله از سایت آسا وکیل براساس آخرین به روز رسانی قوانین است.


مباحثی که برای نگارش این مقاله انتخاب کردم، همگی براساس میزان اهمیت و کاربردی است که می تواند برای شما دوست خوبم داشته باشد. باز هم توصیه می کنم وکیل در مشهد را تخصصی انتخاب کنید.

راه درازی را در پیش داریم، پس توصیه می کنم همین اول کار یک چای برای خودتان دَم کنید...


 قانون‌گذار رابطه نامشروع را در ماده 632 قانون مجازات اسلامی بیان نموده که: «هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه (رابطه) زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (هم‌بستری) شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم می‌شوند و اگر عمل با عُنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر (جرائمی که در شرع برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده اما قانون‌گذار بنا بر مصلحت جامعه برای آن مجازات در نظر گرفته است) می‌شود.


 جرم رابطه نامشروع، مجازات عمومی نیز دارد و مدعی‌العموم (دادستان محترم) بدون شکایت شاکی نیز می‌تواند وارد رسیدگی گردد. ما در گروه آسا وکیل، قصد داریم تا شما را با رابطه نامشروع و تأثیر آن بر روابط زن و شوهر و حقوق هریک از آنان آشنا سازیم. مشورت با بهترین وکیل رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند تا حد زیادی به شما عزیزان در این موضوع کمک کند.


رابطه نامشروع و حق طلاق

رابطه نامشروع یکی از اصلی‌ترین دلایل طلاق زوجین است و می‌توانم بگویم درصد بالایی از آن‌ها به این دلیل قصد جدایی از هم را دارند. حال باید بررسی کنیم تا ببینیم، رابطه نامشروع باعث حق طلاق می‌شود یا نه؟


طبق قانون مدنی، مرد می‌تواند هر زمان که بخواهد، بدون دلیل و با دادن حقوق زن، او را طلاق دهد اما زن برای درخواست طلاق نیاز به دلیل دارد. ازجمله دلایلی که زن می‌تواند برای طلاق از آن‌ها استفاده کند، اعتیاد همسر، گرفتن زن دوم، گرفتن بیماری صعب‌العلاج، محکومیت به 5 سال حبس و غیره است. زن در این موارد می‌تواند مستقیماً با استناد به آن درخواست طلاق دهد اما رابطه نامشروع، جزء دلایل اصلی ایجاد حق طلاق برای زن نیست و باید از راه‌های دیگری وارد شد.


رابطه نامشروع و نفقه

بسیاری از مراجعین ما در آسا وکیل این سوال برایشان پیش می آید که آیا رابطه نامشروع تأثیری بر حقوق مالی زن از جمله نفقه دارد یا خیر؟


همان‌طور که نمی‌توان رابطه نامشروع را با توجه به قوانین، از دلایل اصلی حق طلاق دانست و مستقیماً به آن استناد کرد، این عمل را هم نمی‌توان از بین برنده نفقه زوجه بدانیم. زوج حتی در صورت احراز رابطه نامشروع زوجه، مکلّف به پرداخت نفقه به او است و صرف احراز رابطه نامشروع زوجه، نشان‌دهنده سرپیچی زن نیست و حق او برای دریافت نفقه در ایام زوجیت را از بین نمی‌برد. در این شرایط استفاده از یک وکیل خوب برای رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند حقوق مالی شما را در شرایط مطرح شده، زنده کند.


رابطه نامشروع و مهریه

باید توجه کرد که تعهد مرد به پرداخت مهریه، به فرض داشتن رابطه نامشروع زن با دیگری، ساقط نمی‌شود. فرار از پرداخت مهریه، در مواردی خاصی امکان‌پذیر است که خود قانون آن را معیّن کرده است ازجمله جنون زن در زمان عقد یا تدلیس توسط زوج (گول زدن توسط مرد).

پس صرفاً اثبات رابطه نامشروع زن، نمی‌تواند مرد را از پرداخت مهریه نجات دهد و این تصوری اشتباه است که مردم دارند که در صورت اثبات رابطه نامشروع زن، دیگر نیازی به پرداخت مهریه نیست. طرفین می‌توانند پس از این اتفاق، با یکدیگر توافق کنند و با صلح، از میزان مهریه کم و یا آن را حذف کنند. به‌طور خلاصه، زن تحت هر شرایطی حتی در صورت اثبات جرم نسبت به همسر، می‌تواند مهریه خودش را درخواست و دریافت کند. وکلای کارکشته آسا وکیل می توانند با ساده ترین روش ممکن، حکم مهریه را برای شما عزیزان دریافت کنند.


رابطه نامشروع و طلاق از طرف مرد

مردان در همه شرایط می‌توانند بدون دلیل و با پرداخت حقوق مالی، همسر خودشان را طلاق دهند اما اگر مردی رابطه نامشروع زن خود را ثابت کند، از پرداخت حقوقی مانند اجرت‌المثل و شرط تنصیف دارایی (نصف کردن اموال)، معاف می‌شود. در حالت عادی، مرد ملزم است تا نصف دارایی خود را به زن بدهد و یا اجرت‌المثل زمان زوجیت را به او بپردازد اما اگر مرد تخلف زن در زندگی زناشویی را ثابت کرد، این حقوق به زن تعلق نخواهد گرفت.


مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار

مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه (رابطه) زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت (کارهای نامناسب خلاف عرف و شرع) غیر از زنا شوند، به مجازات شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد. اگر یکی از طرفین مجبور به ایجاد رابطه شده باشد، فقط فرد مجبور کننده تعزیر شده (جرائمی که در شرع برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده اما قانون‌گذار بنا بر مصلحت جامعه برای آن مجازات در نظر گرفته است) و عموماً تا 75 ضربه شلاق مجازات خواهد شد.


جرم نامشروع ازجمله جرائم غیرقابل گذشت است که با رضایت زوج، از بین نمی‌رود بلکه در همه حال در صورت ثابت شدن، مجازات به فرد مجرم تحمیل می‌شود.


رابطه نامشروع و طلاق از طرف زن

یکی از مواردی که زن می‌تواند آن را دلیلی برای طلاق از همسر خود قرار دهد، اثبات رابطه نامشروع مرد با فردی دیگر است. همان‌طور که به مراجعین خود در آسا وکیل می گوییم، به شما دوست عزیز هم می گویم که این دلیل نمی‌تواند به‌طور مستقیم مورد استناد قرار بگیرد بلکه باید از راهی غیرمستقیم از آن استفاده کرد. زن می‌تواند پس از اثبات رابطه نامشروع، به دلیل عسر و حرجی (سختی) که برای او پیش‌آمده است، از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق را داشته باشد.


اگر مرد ادعا کند که با آن زن محرم بوده و صیغه محرمیت خوانده‌اند، بازهم جرم بوده و به زن حق طلاق می‌دهد زیرا بر طبق قانون حمایت از خانواده سال 92، مرد حق ندارد بدون اجازه از زن اول خود، زن دیگری را عقد دائم یا موقت کند و در صورت انجام دادن این عمل، برای زن حق طلاق پیش خواهد آمد.


حکم قضایی رابطه نامشروع با زن شوهردار

مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، با توجه به خیانت جنسی زن، متفاوت است و متناسب به نوع عمل انجام شده، مجازات در نظر گرفته می‌شود. هرگونه ارتباط فیزیکی زن شوهردار با مرد نامحرم که از روی شهوت باشد، مصداق بارز رابطه نامشروع غیر زنا با زن شوهردار خواهد بود.

با توجه به مسائل ذکرشده، مجازات رابطه نامشروع اعم از اینکه زنا باشد یا خیر نیز متفاوت خواهد بود.

1.     شلاق: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار با دیگری، به‌صورت زنا نباشد و تنها تماس فیزیکی و بوسیدن باشد، به مجازات تعزیری درجه 6 و تا 99 ضربه شلاق در خصوص جرائم منافی عفت (کارهای نامناسب خلاف عرف و شرع) محکوم خواهد شد.

2.     اعدام: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار از جنس زنا باشد، با توجه به شوهردار بودن زن، زنای مُحصنه محسوب شده و مجازات اعدام را به دنبال دارد. اگر مرد هم دارای همسر باشد، به اعدام محکوم می‌شود اما اگر مجرد باشد، 100 ضربه شلاق حدی می‌خورد.

3.     رجم (سنگسار): هرگاه امکان مجازات رجم (سنگسار) و اعدام وجود نداشته باشد، و یا به هر دلیلی رابطه از احصان خارج شود، مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، 100 ضربه شلاق حدی خواهد شد.

وکیل رابطه نامشروع در مشهد در صورتی که از دانش و تجربه بالایی برخوردار باشد می‌تواند به شما کمک کند تا بجای حکم زنا، حکم به رابطه نامشروع صادر شود، تا در میزان مجازات شما تخفیف اعمال شود.


مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع

اثبات جرم رابطه نامشروع، به‌سختی ممکن است. بهترین روش برای اثبات جرم رابطه نامشروع، اقرار مرتکب است. در این روش اثبات جرم به‌راحتی انجام شده و دیگر درگیر جلسات دادگاه نخواهید شد.

روش دیگر برای اثبات رابطه نامشروع، وجود شاهد است. این روش معمولاً بسیار سخت بوده زیرا عادل بودن شاهد و همچنین درستی حرف‌های او باید برای دادگاه محرز گردد.


 راه‌های بسیار دیگری نیز برای اثبات رابطه نامشروع، ازجمله فیلم، عکس، پیامک و چت وجود دارد. تمامی این موارد باعث می‌شود قاضی به این علم برسد که رابطه نامشروعی شکل گرفته است. در قانون جدید، علم قاضی یکی از ادله اثبات است و با این مسائل می‌توان قاضی را به علم این قضیه رساند. توصیه می کنم در صورت نیاز، با وکلای متخصص آسا وکیل که در زمینه روابط نامشروع فعالیت می کنند مشورت کنید.


مدارک لازم برای شکایت رابطه نامشروع

برای ثبت شکایت باید مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی را به همراه داشت. عقدنامه نیز یکی دیگر از مدارکی است که برای اثبات وجود رابطه زوجیت نیاز است. شما باید دلایل خود را در برگه ثبت شکایت (شکوائیه) نام ببرید و مدارک یا شاهدان خود را معرفی کنید.


مراحل شکایت کیفری رابطه نامشروع

رابطه نامشروع جزء جرائم کیفری است و باید بر طبق آیین دادرسی کیفری و در دادسرا یا دادگاه کیفری طرح شود. اگر زوج از همسرش به دلیل رابطه نامشروع جسمانی شکایت داشته باشد باید مستقیماً در دادگاه اعلام جرم کند اما اگر مدعی رابطه نامشروع غیر جسمانی و تنها از طریق پیامک و اینترنت باشد باید به دادسرا رجوع نماید.


در شهرستان‌ها باید برای شکایت درباره رابطه نامشروع به دادسرای عمومی و در تهران به دادسرای ارشاد مراجعه کرد. پس از ثبت شکایت، رسیدگی آغاز شده و در صورت احراز جرم، پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود.


جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی

متاسفانه ما در آسا وکیل شاهد هستیم که با پیشرفت ارتباطات در فضای مجازی، رابطه نامشروع با افزایش چشم‌گیری رو به رو شده است. جرم رابطه نامشروع حتی ممکن است از طریق فضای مجازی رخ دهد و زن و شوهر می‌توانند حتی برای آن شکایت مطرح کنند. اثبات این جرم کمی دشوار است اما غیرممکن نیست.


مجازات رابطه نامشروع تلگرامی و تلفنی

برای اثبات رابطه نامشروع در شبکه‌های اجتماعی پلیس فتا می‌تواند از طریق هک یا به دست آوردن رمز شخصی فرد، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.

برای مطالعه ادامه این مقاله فوق العاده به سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی آدرس  قوی ترین وکیل رابطه نامشروع در مشهد + مشاوره حقوقی تخصصی - آسا وکیل  کلیک کنید.

  • رضا ظریف
  • ۰
  • ۰

بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد قرار است ابتدا در قالب یک ویدئو به مدت 8 دقیقه، براساس قوانین جدید طلاق توافقی، نکاتی را با شما در میان بگذارد که اگر ندانید قطعاً پشیمان و متضرر خواهید شد. همچنین در ادامه با خواندن این مقاله از سایت آسا وکیل، با سیر تا پیاز طلاق توافقی آشنا خواهید شد.


 پس از مشاهده این ویدئو و خواندن کامل این مقاله خودتان متوجه خواهید شد که انتخاب وکیل در مشهد کاری است بسیار حساس و تخصصی. خب بیایید ابتدا با ویدئو شروع کنیم.


طلاق توافقی، مقوله‌ای است که این روزها، در جامعه ما بسیار شایع شده و ذهن بسیاری از ما را به خود مشغول کرده است. وجود قوانین پیچیده باعث شده تا برای استفاده از آن‌ها دچار دردسر شویم.


با وجود اینکه همه روزه عده زیادی جهت مشاوره حقوقی طلاق توافقی به متخصصین آسا وکیل مراجعه می کنند. اما باز هم من تصمیم گرفتم با انتشار این مقاله ضمن روشن کردن مباحث کلیدی طلاق توافقی، دست شما را جهت انتخاب  وکیل طلاق توافقی در مشهد  باز بگذارم.


طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که زن و مرد، دیگر توانایی زندگی مشترک با همدیگر را ندارند و به هر نحوی تصمیم به جدایی گرفته‌اند. (خیلی دوستانه و محترمانه)


در این نوع طلاق، هر دو طرف راضی به قطع کردن رشته اتصال بینشان هستند و می‌خواهند که رابطه­ شان تمام شود.

برای رسیدن به این هدف، طرفین در مورد کلیه مسائل مربوطه از جمله حضانت فرزندان، مهریه، نفقه، اجرت‌المثل دوران زندگی و جهیزیه باید به توافق برسند. توافق در مورد هریک از این مسائل برای دادگاه قابل ‌قبول بوده و در گواهی عدم امکان سازش که یکی از مهم‌ترین مدارک برای طلاق توافقی است، ذکر می‌شود.


رضایت درطلاق توافقی

همه ما می دانیم که طی کردن پروسه‌های مربوط به طلاق و هر نوع دعاوی دیگر در دادگاه‌ها، مسئله‌ای زمان‌بر است و باید با صبر و حوصله زیادی انجام شود. اما طلاق توافقی مسئله‌ای است که به دلیل توافق کردن زوج و زوجه (زن و شوهر) در بسیاری از مسائل­اش، وقت کمتری را از آن‌ها در دادگاه تلف خواهد کرد.

طرفین می‌توانند رسیدگی به برخی کارها را قبل از ارائه دادخواست طلاق توافقی به دادگاه، انجام دهند و با مراجعه به وکلای ما در آساوکیل، توافقات خود در مورد هر مسئله‌ای را در صورت‌ جلسه نوشته و امضا کنند تا بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد ، بر اساس خواست و توافقشان، حکم لازم را از دادگاه بگیرد.


یکی از مباحث مهم که عموماً از اصلی‌ترین دعواهای زن و شوهر است، بحث مالی ازدواج یعنی نفقه است که در ادامه، لازم می دانم در مورد آن توضیح دهم.


نفقه در طلاق توافقی

عموماً خانم‌ها زمانی که به یک وکیل برای طلاق توافقی در مشهد مراجعه می‌کنند، این سؤالات را می‌پرسند که «چقدر می‌توانم نفقه بگیرم؟»، «نفقه من چقدر است؟»، «نفقه من شامل چه چیزهایی است؟» و یا «آیا می‌توانم نفقه چند ماه قبل را بگیرم؟»


این سؤالات از پرتکرارترین سؤال‌هایی است که ما به مراجعه‌کننده‌های خود در آسا وکیل، پاسخ می‌دهیم.

جالب است بدانید که بسیاری از مراجعه‌کنندگان خانم ما فکر می‌کنند که در طلاق توافقی، باید تمامی حقوق خود را ببخشند و هیچ حقی از شوهر خود دریافت نکنند. درحالی‌که این تصور اشتباه است و دو طرف می‌توانند با توافق یکدیگر، میزان حقوق مالی زن را مشخص کنند و اگر زوج قبول کند، زوجه می‌تواند تمام حقوق مالی خود اعم از مهریه و نفقه را به ‌صورت تمام و کمال دریافت کند.


نفقه­ گذشته

یکی از شایع‌ترین پرونده‌هایی که عموماً در بحث طلاق توافقی مطرح می‌شود، درجایی است که مرد (زوج) چند ماه یا چند سالی است که نفقه پرداخت نکرده و به ‌اصطلاح خرجی زن را نداده است.


 در این شرایط، زن (زوجه) می‌تواند تمامی نفقه‌های عقب‌مانده خود در طول این سال‌ها را از زوج بخواهد. اما از آن جایی که طلاق توافقی است، مرد این حقوق مالی را بهانه‌ای قرار می‌دهد و می‌گوید که ابتدا حقوقت را ببخش و بعد طلاقت می‌دهم. (مگه داریم؟!!!).


در اینجا زن می‌تواند مقداری از حقوق مالی خود را ببخشد و یا در صورتی که شوهر باز هم راضی به طلاق توافقی نشود، از تمام نفقه خود دست بکشد. یعنی گرفتن یا نگرفتن نفقه و حقوق مالی، کاملاً به توافق طرفین بستگی دارد و زن و شوهر می‌توانند قبل از طرح مسئله در دادگاه، در این مورد هم باهم توافق کنند.


بهترین راه برای گرفتن نفقه و حقوق مالی این است که زن (زوجه) قبل از هر اقدامی در مورد طلاق، دادخواست نفقه ارائه کند و نفقه خود را از شوهر­ش بخواهد.


 پس از دریافت نفقه اگر همچنان اصرار به طلاق وجود داشت، زن و شوهر می‌توانند در مورد باقی مسائل آن توافق کنند. دوست عزیز توصیه می کنم، قبل از هر اقدامی اول از کسب حقوق مالی خود مطمئن شوید تا این مسئله به‌عنوان بهانه­ای در دست همسرتان نباشد.


بخشیدن حقوق مالی

آمار نگران کننده خانم هایی که بدون سرپرست بوده و یا دارای سرپرست بدی می‌باشند، نشان می‌دهد که نباید بی‌گدار به آب زد و خانم ها باید از حقوق مالی خود، به بهترین نحو ممکن دفاع کنند.


بدیهی است که گذراندن امورات زندگی کار سختی است و اگر منبع درآمدی ندارید، بهتر است در توافقات خود در مورد طلاق، حقوق مالی خود را در نظرگیرید و به‌راحتی از آن کوتاه نیایید.

 روشن و مشخص شدن نحوه پرداخت نفقه و یا بذل (بخشیدن) آن به شوهر، یکی از شروط جاری شدن صیغه طلاق است و باید حتماً در مورد آن توافق شود و اگر توافقی صورت نگیرد، صیغه طلاق جاری نمی‌شود.


نفقه مشمول چه چیزهایی ­است؟

قانون مدنی در ماده 1107 آورده است که «نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن و البسه، غذا، اثاث منزل، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم (در صورت عادت یا احتیاج به‌وسیله نقصان یا مرض) ...»


با توجه به مباحث ماده­ی 1107 قانون مدنی، مشخص می‌شود که میزان نفقه و مقدار آن برای هر زن متفاوت بوده و باید با توجه به پرونده و شرایط زندگی زن، مقدار آن مشخص شود. اما آنچه واضح است این است که، زن می‌تواند نفقه تمام مدتی را که زوج آن را پرداخت نکرده، از او دریافت کند.


حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت فرزند در طلاق توافقی نیز یکی از مسائل مهمی است که عموماً دادگاه‌ها را وادار به دخالت می‌کند. همان‌طور که گفته شد، زن و شوهر می‌توانند در مورد تمامی مسائل باهم توافق کنند و دادگاه نیز به آن احترام می‌گذارد.

در قانون مدنی در ماده 1169، حضانت و نگهداری از فرزند تا سن 7 سالگی با مادر و پس ‌از آن با پدر است. اما زن و مرد می‌توانند این سن را تغییر دهند و سنی کمتر یا بیشتر برای حضانت در نظر بگیرند.


ما در پرونده‌های طلاق توافقی شاهدیم که، معمولاً زن به خاطر حس مادری که دارد، با دست کشیدن از مهریه و تمام حقوق مالی خود، حضانت فرزندان را به عهده می‌گیرد و مرد را مجبور به دادن حضانت فرزند می‌کند. دادگاه نیز به این مسئله احترام گذاشته و برای این توافق اعتبار قائل است.


نفقه فرزندان

براساس تجربه شخصی خودم در آسا وکیل، یکی از مهم‌ترین مسائلی که خانم و آقا باید به آن توجه کنند، این است که حتی اگر نگهداری فرزند با مادر هم باشد، این پدر است که باید تحت هر شرایطی نفقه فرزندان را بدهد و خرج زندگی آن‌ها را تقبّل کند. یعنی مادر وظیفه‌ای در این مورد نخواهد داشت.


 اما دوست عزیز دقت کنید که، اگر توافق به این صورت باشد که مادر در صورت پذیرفتن حضانت فرزندان مجبور به پرداخت نفقه آن‌ها نیز باشد، این توافق معتبر است. البته این توافقات باید به‌صورت کتبی باشد و طرفین آن را امضا کنند. (خیلی از افراد در این مرحله مرتکب اشتباهات جبران ناپذیر می شوند).


ملاقات با فرزندان

هریک از پدر و مادر که حضانت فرزند را به عهده ندارد، حق ملاقات فرزند را دارد و جزئیات مربوط به این ملاقات می‌تواند با توافق طرفین باشد و در صورت عدم توافق پدر و مادر طفل، دادگاه در این مورد تعیین تکلیف می‌کند. امیدوارم تا اینجای کار خستتون نکرده باشم .


قانون جدید طلاق توافقی

طلاق توافقی، با تمام سادگی در روند رسیدگی، دارای مباحث ریز و ظریفی است که باید برای سریع‌تر شدن رسیدگی در دادگاه‌ها به آن توجه کرد.

 تا قبل از آذرماه سال 97، زوجین می‌توانستند برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنند.


اما از ابتدای آذر سال 97، با توجه به بخشنامه شماره 55/13104/9000 مورخ 05/ 09/1397 دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته می‌شود، نیستند.


طبق شرایط جدید طلاق توافقی، خانم و آقا باید به سامانه نوبت‌دهی طلاق مراجعه و اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند تا در وقت تعیین ‌شده به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند.


پس از انجام این پروسه، گواهی عدم انصراف از طلاق خود را دریافت می‌کنند و در زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل می‌دهند تا دادخواست طلاق، ثبت و به دادگاه صالح ارسال شود.


پس از واردکردن اطلاعات در سامانه و انتخاب نزدیک‌ترین مرکز مشاوره، خانم و آقا، طبق ماده 25 قانون حمایت از خانواده مصوب سال 91، مجبور به شرکت در جلسات مشاوره هستند.


 با مراجعه به مرکز غربالگری و اصرار زن و مرد به جدایی، چند سؤال از آن‌ها پرسیده می‌شود تا دلیل اصلی طلاق توافقی مشخص گردد. پس ‌از آن، زوجین توسط کارشناسان مربوطه، به مشاوره خانواده معرفی می‌شوند.


 مشاورینی که توسط کارشناسان معرفی شده اند، برای هر جلسه مشاوره (حدود) 52 هزار تومان دریافت می کنند و تقریباً 4 جلسه در یک ماه لازم است که زوجین به مشاور مراجعه کنند. البته مشاور می‌تواند با توجه به شرایط هر پرونده، مشاوره را در یک جلسه یا چند جلسه انجام دهد.

تذکر: تمام مبالغ ذکر شده در این مقاله حدودی هستند و می توانند بسته به هر شهر متفاوت باشند.

نحوه دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق

در بخش قوانین جدید طلاق توافقی توضیح دادم که گواهی عدم انصراف از طلاق چیست. حالا در اینجا قصد دارم شما را راهنمایی کنم که چگونه این گواهی را دریافت کنید.


برای مطالعه ادامه این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی آدرس  بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد + (8 دقیقه ویدئو مشاوره موثر) - آسا وکیل  کلیک کنید.

 

  • رضا ظریف
  • ۰
  • ۰

وکیل استرداد جهیزیه در مشهد اصلا نیاز نیست، شما به تنهایی می توانید جهیزیه خود را پس بگیرید!!! (این یک دروغ بسیار بزرگ بود. میگید نه؟! باشه. پس تا آخر این مقاله از آسا وکیل با من همراه بشید تا خودتان به این نتیجه برسید).


آسا وکیل ماهیانه پرونده های بسیار زیادی را در زمینه استرداد جهیزیه دریافت می کند که برای حل هریک از آن ها گروهی از وکلای خانواده به صورت کاملا تخصصی درگیر می شوند.


 امروزه تعداد وکلا روز به روز زیادتر می شود. اما فراموش نکنید که بهترین راه شناخت یک وکیل با تجربه، کیفیت و میزان اطلاعاتی است که به صورت رایگان در وب سایت و یا در جلسات مشاوره حقوقی در اختیار شما قرار می دهد.


اکیداً توصیه می کنم قبل از هرگونه اقدامی جهت استرداد جهیزیه یک بار این مقاله را با دقت بخوانید. مثل همیشه آسا وکیل برای نگارش این مقاله زحمت زیادی کشیده است.


یکی از رسومات بسیاری از خانواده های ایرانی این است که زن (زوجه) با توجه به ثروت خود و یا خانواده اش تمام یا بخشی از اثاث مورد نیاز زندگی را همراه خود به خانه همسرش (زوج) می برد.


دوست دارم همین جا به یک نکته مهم اشاره کنم. همانطور که می دانید دختر به اندازه نصف پسر ارث می برد، اما دادن جهزیه به دختر تا حدی باعث می شود که این قانون به تعادل برسد.


متاسفانه بعضی از خانم ها و آقایان در کشور ما هنوز برداشت درستی از کلمه جهیزیه ندارند. جهزیه آوردن زن، هرگز به این معنا نیست که حق مالکیت وی بر آن جهیزیه ساقط شده است بلکه مرد تنها می تواند در چارچوبی که عرف تعیین کرده از آن اسباب و اثاثیه (جهیزیه) استفاده کند.


اگر بخواهم کمی حقوقی صحبت کنم، جهیزیه نوعی اِباحه تصرف (اجازه استفاده دادن) است و هیچ گونه حقی مالکیتی برای مرد (زوج) ایجاد نمی کند. بنابراین، هرگاه زن دوست داشته باشد می تواند جهیزیه خود را به فرد دیگری واگذار و یا آن ها را به خانه پدرش منتقل کند.


اثبات مالکیت زن بر جهیزیه

گام اول در حل دعاوی استرداد جهیزیه، وجود اسناد و مدارکی است که بتواند مالکیت زن را بر اموالی که قصد استرداد آن را دارد ثابت کند. اما گاهی ممکن است در این میان اختلافی به وجود بیاید که باید به کمک ماده 93 قانون اجرای احکام مدنی آن را حل کنیم. اما این ماده ی قانونی چه می گوید؟


از اموال منقول موجود در محل سکونت زوجین آن چه معمولاً و طبق عادت مورد استفاده اختصاصی زوجه باشد متعلّق به زوجه و آنچه مورد استفاده اختصاصی زوج باشد متعلّق به زوج خواهد بود و سایر اموال با توجه به مقررّات این قانون، میان زوجین مشترک محسوب می شود، مگر اینکه خلاف آن ثابت گردد.

اما دو نکته مهم...


نکته اول: اگر زوجه از وضع مالی خوبی برخوردار باشد و تمام اثاث منزل را وی به خانه مرد برده باشد و همچنین زمان زیادی از نکاح زوجین نگذشته باشد، این مرد است که باید مالکیت خود بر اموال را ثابت کند.


نکته دوم: اگر زوجه از خانواده ثروتمندی نباشد و دعوای استرداد در مورد اشیاء گران قیمتی باشد که زوجه در حالت عادی توانایی خرید آن را ندارد و همچنین زمان زیادی از نکاح زوجین گذشته باشد، این زوجه است که باید مالکیت خود بر اشیاء مورد نظر را ثابت کند.


اما یک سوال: اگر همسر من مالی را در صندوق یا اتاق مخصوص خود قرار دهد آیا می تواند ادعای مالکیت کند؟


در پاسخ باید عرض کنم که بله. اگر کسی مالی را در صندوق و یا اتاق مخصوص خود نگهداری کند باید او را به عنوان مالک در نظر گرفت و طرف مقابل را به عنوان مدعی. مهر تایید این پاسخ هم ماده 35 قانون مدنی است. طبق این ماده، تصرف به عنوان مالکیت، دلیل مالکیت است مگر اینکه که خلاف آن ثابت گردد.


در استرداد جهیزیه، اگر مالی مورد استفاده اختصاصی یکی از زوجین قرار گیرد، قدرت تصرف وی برای مال مورد نظر از همسر خود بیشتر است.


بسیار خب. اکنون تصور کنید اموالی وجود دارند که نه در تصرف یکی از زوجین است و نه عرفاً متعلق به یکی از آنهاست، پس تکلیف چیست؟


 در این شرایط پس از اینکه هریک از زوجین طبق مقررات خاصی قسم خوردند، مال مورد نظر به طور مساوی بین هریک از آن ها تقسیم می شود. اما اگر یکی از زوجین حاضر به قسم خوردن نباشد ادعای او رد شده و مال مورد نظر به طرف مقابل می رسد.


واگذار کردن جهیزیه

در این بخش قصد دارم در مورد سیاهه و تاثیر آن در استرداد جهیزیه به طور کامل و شفاف با شما دوست عزیز صحبت کنم. ابتدا بیایید ببینیم سیاهه دقیقاً چیست؟


اگر زن از شوهر خود مبنی بر وجود اموال و ارائه آن رسید داشته باشد در اصطلاح فقهی به آن رسید، سیاهه جهیزیه گفته می شود.


اما بپردازیم به حالت های مختلفی که تاکنون موکلین آسا وکیل با آن ها مواجه بوده اند که خب با اقدام به موقع وکلای متخصص مجموعه، همگی آن مشکلات ختم به خیر شدند.


اگر سیاهه جهیزیه موجود نباشد (استرداد جهیزیه بدون سیاهه)

خب طبیعتاً بدون داشتن سیاهه استرداد جهیزیه کمی مشکل خواهد بود. اما با این همه باز هم وکلای آسا وکیل توانسته اند با تکیه بر تجربه چندین سال خود، در این حالت هم حق زن (زوجه) را زنده کنند.

یادتان باشد بهترین وکیل استرداد جهیزیه در مشهد که در آسا وکیل مشغول به کار می باشند این مقاله را نوشته اند. پس با اطمینان به اطلاعات ارائه شده تکیه کنید.


 اگر زوجه فاکتورهای معتبر خرید، قبض (یا قبوض) ارائه شده توسط ماشین های حمل جهیزیه به نشانی منزل مرد و یا شهادت شهود را در اختیار داشته باشد می تواند با استناد به این اسناد دعوای خود را مطرح کند.


اگر سیاهه جهیزیه موجود باشد (استراداد جهیزیه با سیاهه)

در صورتی که سیاهه با امضای زوج در اختیار زوجه باشد، جهت استرداد جهیزیه باید دادخواستی با خواستۀ استرداد جهیزیه تنظیم شود و تقدیم دادگاه های دارای صلاحیت شود.


وجود یا بقاء عین (جهیزیه از بین نرفته باشد)

ممکن است شما هم مثل خیلی از عزیزانی که جهت درخواست وکیل استرداد جهیزیه در مشهد، به آسا وکیل مراجعه می کنند تصور کنید که تنها داشتن سیاهه می تواند برای استرداد جهیزیه کافی باشد حال آن که واقعیت غیر از این است (البته نگران نباشید).

برای این که موضوع را برای شما کاملاً روشن کنم یکی از آراء دیوان عالی کشور را در این خصوص برای شما مطرح می کنم:


داشتن قبض رسید جهیزیه ازدواج، به تنهایی برای مطالبه کافی نخواهد بود بلکه زن باید ثابت کند که جهیزیه در منزل مرد باقی است.


خب جمله بالا به چه معناست؟ از منظر آسا وکیل، جهیزیه ای که زن به منزل مرد می برد به معنی اِباحه تصرف (اجازه استفاده دادن) و استفاده مشترک از این اموال است.


 بنابراین جهیزیه زوجه در منزل مرد به صورت یک امانت است و مرد در قبال خرابی و یا تلف شدن آن جهیزیه هیچ مسئولیتی به عهده نخواهد داشت جز در صورت تعدی و تفریط مرد در استفاده از آن جهیزیه (مثلاً مرد ظرفی را بشکند).


خب شاید با خود بگویید، این که خلاف امانت نگهداری است یا به عبارتی نوعی خیانت در امانت است. اگر اینطور است شما هم مثل خیلی از مراجعین آسا وکیل در اشتباه هستید. خیانت در امانت در شرایط و کارهایی معنا پیدا می کند که استرداد (بازگرفتن) در آن ها شرط شده باشد. اما در ازدواج معمولاً شرط استراد جهیزیه وجود ندارد بنابراین نمی توان مرد را هم خائن به امانت دانست.


اما یک خبر خوب. برای حفظ حقوق زن، در صورتی که زوجه نسبت به تلف و یا بقای جهیزیه خود شک داشته باشد، فرض می شود که اموال موجود است و در صورتی که مرد ادعا کند اموال تلف شده است باید به عنوان مدعی این موضوع را ثابت کند.

 

اقدامات احتیاطی و مهم در خصوص دعاوی استرداد جهیزیه

تذکر: مواردی که در ادامه می آیند همگی به صورت کاملا اختصاصی توسط وکلای کارکشته آسا وکیل لیست شده اند. بنابراین آن ها را جدی بگیرید.


برای مطالعه ادامه این مقاله روی  بهترین وکیل استرداد جهیزیه در مشهد + (9 دقیقه ویدئو مشاوره) - آسا وکیل   کلیک کنید.

  • رضا ظریف